Waar ligt jouw wervingsuitdaging?

Je kent het vast wel... die ervaren teamleader gaat binnenkort met pensioen, een goede vaste kracht zoekt zijn heil ergens anders of je team heeft structurele uitbreiding nodig. Plots sta je voor een grote wervingsuitdaging. Wat nu?

Het ontbreekt je aan de tijd, capaciteit of specifieke kennis en ervaring om schaarse profielen aan boord van je organisatie te trekken. En de druk is hoog. Hoe langer je vacatures openstaan, hoe groter de gevolgen. Je team is onderbezet, huidige werknemers worden overbelast en uiteindelijk kan zelfs de productie stagneren. Dat zijn situaties waar je ver vandaan wilt blijven.

shutterstock_483141763-1

Je zult alles uit de kast moeten halen

Wist je dat één werkzoekende machinemonteur uit maar liefst 36 (!) vacatures kan kiezen? Need we say more?! Iedereen heeft technisch personeel nodig. Ze zijn goud waard.

Ontstaat er een gat in je team of organisatie, dan moet je een goed plan hebben om die in te vullen. Je moet er tijd in stoppen en aandacht aan schenken. Meer dan bij 'reguliere vacatures' waarvoor het wellicht voldoende is om alleen een vacaturetekst te publiceren.

Jouw geluk is: dat plan hebben wij al. Met onze succesvolle Werving & Selectie aanpak heb jij altijd de beschikking over voldoende personeel. 

Zo pakken we Werving & Selectie aan

Blijf je niets doen, dan blijven ook je vacatures openstaan. Tijd om actie te ondernemen dus!

Zoek je een procesoperator, monteur, engineer, logistiek coördinator, supply chain specialist... of een andere schaarse technische of logistieke kandidaat. Laat ons hem of haar vinden.

Niets anders doen wij dan zulke mensen werven en selecteren. Daar hebben we een eigen werkwijze voor ontwikkeld, waarmee we in staat zijn om ze, met een gerichte aanpak, tóch uit de markt te halen. 

Zeelandia x De Pooter

"De expertise van De Pooter en het maatwerk dat zij bieden met hun wervingsaanpak is de reden dat wij al ruim 3 jaar tevreden samenwerken."

Hoe wij snel en efficiënt een Teamleader Maintenance vonden en lieten starten. 

Bekijk business case

Dit levert Werving & Selectie jou op

  • Je hebt onvoldoende tijd en/of capaciteit binnen de organisatie of HR-afdeling om (schaarse) technische of logistieke profielen te werven. Wij nemen je deze zorg uit handen;
  • Je hebt extra specifieke kennis en ervaring nodig om deze profielen te werven. Wij zijn specialist in het werven en selecteren van (schaarse) technische, logistieke en operationele medewerkers. We kennen de markt, weten wat er speelt en snappen wat deze mensen drijft;
  • Je time to hire is te hoog, waardoor processen stil komen te liggen. Wij maken heldere afspraken over de rolverdeling, onze aanpak én stellen duidelijke doelen op. Zo weet je op voorhand wanneer je versterking voor je organisatie kunt verwachten;
  • Onze succesvolle wervingsaanpak stemmen we op maat af op basis van jouw wervingsuitdaging;
  • We zijn een sparringpartner voor zowel kandidaten als voor jou als opdrachtgever. Pro-actief meedenken en met relevante oplossingen komen, dat is waar het bij ons om draait;
  • Wervingscampagnes voeren we uit vanuit de identiteit van de opdrachtgever. Daarmee investeren we in de employer branding van jouw organisatie;
  • Onze ervaren recruiter leert jouw organisatie goed kennen, zodat we op basis van cultuur, kernwaarden, gevraagde competenties en ervaring de perfecte match maken;
  • We investeren samen in de wervingskosten.

Zit je met een wervingsuitdaging? Plan dan een kennismaking met ons in. Houd je focus op het aansturen van je team of op belangrijke strategische HR-thema's. Dan zorgen wij ervoor dat je organisatie op oorlogssterkte blijft en je altijd de beschikking hebt over goed personeel. Dat bespaart een hoop tijd en gedoe. 

Laten we kennismaken

Lange termijn strategie

Regeren is vooruitzien. Voorkomen is beter dan genezen. Het zijn aloude gezegden, maar als het om recruitment gaat, is het aan de orde van de dag. Je wilt voorkomen dat je wordt verrast door een plotseling tekort binnen je team, afdeling of organisatie. En dat je overhaast op zoek moet naar een schaars profiel.  Dan kun je zomaar één, twee, drie maanden of langer bezig zijn om de geschikte kandidaat te vinden en je team terug op oorlogssterkte te brengen.

Het gaat je helpen als je op voorhand kunt inschatten wat er komend jaar staat te wachten op het gebied van personeelswerving. Hoe is het verloop in de afgelopen jaren geweest? Waar verwacht je in de komende maanden - structureel of tijdelijk - extra mensen nodig te hebben? En welke gevolgen heeft dat voor je recruitmentplanning? Zo kun je beter anticiperen op wervingsuitdagingen die er gaan ontstaan. Download onze recruitmentplanner en ga zelf aan de slag met het opzetten van een strategisch wervingsplan. Super handig! 

Ga zelf aan de slag met een strategische recruitmentplanning

Download ons template en breng in kaart waar jouw wervingsuitdagingen liggen. Plan en wees voorbereid.

Download template