Pak het tekort aan procesoperators nu aan

Hoe staat het bij jullie met de werving van goede procesoperators? Lastig he? Tien tegen één of je merkt dat je steeds meer tijd en energie moet investeren in het vinden van de juiste mensen. Dat er minder instroom komt op je vacatures, dat je sourcing activiteiten steeds minder opleveren en dat kandidaten minder makkelijk zijn te overtuigen. Dat is niet voor niets.

Schaarste en vergrijzing zijn aan de orde van de dag. De gevolgen daarvan worden steeds duidelijker zichtbaar. En dit is nog maar het begin. Tijd om je organisatie voor te bereiden en de impact te beperken.

Procesoperators vergrijzing

Zomaar wat cijfers... Nederland telt zo'n 14.000 Procesoperators B. In het hele land wordt deze functiegroep als 'extreem schaars' gecategoriseerd. Dat komt omdat er veel meer vraag is dan aanbod: per werkzoekende staan er 16 vacatures open! De helft van deze groep is ouder dan 50 jaar, wat betekent dat die mensen binnen nu en 10, 15 jaar met pensioen gaan. Daarmee verdwijnt er dus veel kennis en ervaring. Wetende dat het vaak járen duurt voordat een operator een volledige fabriek heeft aangeleerd, is het essentieel om nú actie te ondernemen. 

Meer doelgroepinsights?

Download onze whitepaper, waarin we de procesoperators als doelgroep in kaart hebben gebracht. 

Download whitepaper

De Pooter Academy

De Pooter Academy voor procesoperators

Hoe De Pooter Academy het verschil maakt

Wij gaan de schaarste en vergrijzing te lijf met het dedicated opleiden van procesoperators. Niet zomaar opleiden. Maar op een snelle, effectieve, vernieuwende én aantrekkelijke manier. Dat is De Pooter Academy.  

Nieuw talent is sneller beschikbaar
Het reguliere traject voor de MBO3 Procesoperator opleiding duurt 36 maanden. Via De Pooter Academy zijn we in staat om de kandidaten in 16 maanden klaar te stomen. In minder dan anderhalf jaar kunnen ze in jouw fabriek volwaardig worden ingezet. Voordat een student aan de opleiding mag starten, wordt hij gescreend en legt hij assessments af. Zo weten we op voorhand dat de studenten het intensieve traject aan kunnen én garanderen we dat we goede procesoperators afleveren. 

Goede kandidaten, vernieuwend en continue instroom
Voordat de student kan starten met de opleiding, wordt hij uitgebreid gescreend en moet hij assessments afleggen. Zo waarborgen we de kwaliteit van onze studenten. Eenmaal door de selectie gekomen, start de student met de theorie, een traject van 4 maanden. Hij doet dat via een e-learning platform, waarbij hij zelf zijn studietijd indeelt. 

Virtual Reality is daar een belangrijk onderdeel van. Met de VR-bril op loopt de student virtueel in jouw fabriek en leert hij de machines kennen. Zo is hij beter voorbereid op het praktijkgedeelte. Die start als de theorie succesvol is afgerond. In de resterende 12 maanden loopt en werkt de student mee in de fabriek. 

Dankzij e-learning is de instroom flexibel. De student kan op ieder moment aan de opleiding beginnen en daarmee zijn we niet beperkt tot één of twee startmomenten per jaar. 

Aantrekkelijke oplossing
Doordat we procesoperators versneld opleiden, is De Pooter Academy bijna 15% goedkoper dan het reguliere opleidingstraject. Daarmee bieden we een zeer aantrekkelijke oplossing om jouw pool met operators relatief snel aan te vullen. 

Maak kennis met De Pooter Academy

Download onze whitepaper en ontdek uitgebreid hoe wij de nieuwe generatie procesoperators opleiden en ervoor zorgen dat jouw organisatie altijd over nieuw talent beschikt.

Download whitepaper

Sluit je aan

Wacht niet langer. Sluit je organisatie aan bij De Pooter Academy en zorg daarmee voor een stabiele instroom van nieuwe procesoperators. Laten we kennismaken en inventariseren hoe we elkaar kunnen versterken. 

Laten we kennismaken